Federal Military Hospital, Berlin

1999 to 2015

The new design of the patients‘ park builds up on a clearly defined structuring of the main street access with direct connections to the paths and to the entrances of the surrounding buildings by use of historical material. The patients’ garden is a central area of the overall establishment. This unique larger green area on the site offers shadowy and sunny spaces by means of its well cared for large tree growth. The thinning of trees and shrubbery has exposed valuable solitary woods and has made visible the edges of the park. The central break place for employees and for patients builds the focus point of the site with a well monolith and sitting elements. Furthermore, the park is attractive because of a ranked pergola and a roofed pavilion, framed by perennial jewelry beds which high-lighten these places.

This client's other projects

Federal Military Hospital, Berlin is this client's first project.